Dentaurum Topic® zámky

Dentaurum Topic® zámky
Kovové zámky Dentaurum Topic® pro alergiky bez obsahu niklu.
  • Programované místo lomu - bezpečný debonding

S použitím FEM (Finite Elemente Methode) je možné na určených místech zredukovat potřebnou tloušťku materiálu. Vertikálně mezi křidélky je umístěn zářez. Aniž by zámek během léčby ztratil na pevnosti, usnadňuje toto místo deformování zámku při debondingu.

  • Speciální slitina CoCr bez obsahu niklu

Zavedením slitiny CoCr bez obsahu niklu, kterou vyvinula firma Dentaurum speciálně pro použití v dentální oblasti, byl učiněn velký pokrok směrem k biologicky kompatibilnějším produktům v ortodoncii.

V protetice se tato CoCr slitina úspěšně používá celosvětově již řadu let. Galvanická koroze, která vzniká při použití síťových bazí a pájky, je vyloučena díky laserem strukturované retenci, což podstatně přispívá ke zlepšení biologické snášelivosti.

  • Vylepšená struktura baze vytvořená laserem - patentováno

Rovnoměrná retence optimalizované struktury baze zámku umožňuje ideální a redukuje nebezpečí jeho předčasného uvolnění. Zlepšuje se smáčivost adhezivy. Ideální distribuce makro a mikroretence zajišťuje lepší spojení adhezivum/zámek. Ve spojení i individuálním nastavením adhezní síly podle určitého zubu je výsledkem perfektní kombinace terapeuticky nezbytné síly a vlastností, optimálních pro debonding.

 

  • Označení laserem - patentováno

Patentované, laserem vytvořené značení usnadňuje identifikaci zámků a zjednodušuje jejich umisťování  při bondingu. Ve srovnání s běžným značením je toto odolné proti otěru a neobsahuje škodlivá barviva. Každý zámek je jednoznačně označen přehledným symbolem, specifickým pro každy zub.

  • Zaoblená křidélka

Zámky, které byly vyrobeny vstřikovým litím jsou, na rozdíl od mechanicky vyrobených zámků, výrazně zaoblenější a pacienti je vnímají jako příjemné. Optimálně zaoblená křidélka umožňují snadné ligovaní.

  • Konstrukce MIM

Vstřikové lití (prášková metalurgie) MIM (Metal Injection Molding) a použití speciální dentální slitiny zvyšuje pevnost a tuhost zámků.

  • Baze realizovaná technikou 3D - CAD

Tvar zámků Topic zhotovený touto technikou, CAD (Computer Aided Design) je ideálně přizpůsoben tvaru zubu. Baze jesou meziodistálně a okluzogingiválně konturovány. Tento optimální tvar zabraňuje nepřesnému umístění zámku na zubu a usnadňuje usaznování a bonding.

 

Výrobce: Dentaurum

Odeslat článek známému   Vytisknout